Munkatársi portál

Image

A SAS Bizottsága partnere konferenciát szervez a Pannon Egyetemen

Kedves Kollégák!

A Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete Szocio-Kraft kutatócsoportja nevében tisztelettel tájékoztatom Önt arról, hogy Veszprémben, Európa Kulturális Fővárosában lesz idén második alkalommal a Nemzetközi Szocio-Kraft Konferencia 2023. november 23-24-én (Veszprém, Pannon Egyetem B épülete). A program az Intézet, a Semmelweis Egyetem Szociális Vezetőképző Tudásközpontja és a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program szervezésében valósul meg. 

Az esemény célja megmutatni, hogy a szociális szolgáltatások területe hogyan képes a kooperáció és a reziliens működés fejlesztésére a kultúra eszközeinek használatával. A Socio Summit 2023 felhívja a figyelmet arra, hogy a kultúra mindenkié. Hangsúlyozza, hogy a fiatalok, az idősek, kicsik és nagyok egyenlő eséllyel kell, hogy részesüljenek a kulturális értékekben. 

A program címe ebben az évben: SOCIO SUMMIT 2023, Tiéd a tér – Kultúra és együttműködés, ami kiválóan mutatja azt az elhatározást és szándékot, amelyet a szervezők úgy fogalmaznak meg, hogy ez a kreatív színtér - a konferencia színtere - a találkozások, beszélgetések helye. Egy olyan környezet, amelyben jól érzik magukat a résztvevők, ha kiállításnak ad otthont éppúgy, mint amikor játszótérré, vagy piactérré alakul át. Lehet ez a helyszín ártér is, raktér, egy szabad üres terület, amelyet mindig máshogy használunk fel. A túlszaladó gondolat az ártérben pihen meg, a raktérben biztonságra lelnek a fejlesztések, mindez egy olyan hely, ahol bármi megtörténhet.  

A kétnapos tudományos konferencián olyan előadókkal ismerkedhetnek meg, akik hivatásuk legjavát hozzák el a hallgatóságnak. A különböző tudományterületek képviselői előadások, szekció ülések, workshop és kerekasztal-beszélgetéseken a legfrissebb kutatási eredményeiket ismertetik meg az érdeklődőkkel. A témák közt helyet kapnak szociológiai, szociálpolitikai témájú előadások éppúgy, mint tudománytörténeti, művészetelméleti, mentálhigiénés prezentációk. A szervezők célja továbbá, hogy a kutatók és kutatóintézetek, tudományos csoportok később hálózatos működésben folytassák a szakmai diskurzust. 

A konferencia programjáról, a résztvevő előadókról bővebben itt olvashatnak: https://sociosummit.hu/

A rendezvényre kérjük, ezen az elérhetőségen regisztráljon: https://sociosummit.hu/regisztracio/.

A konferenciát követő kétnyelvű kötetbe várjuk a témához kapcsolódó tudományos publikációk, esettanulmányok, ígéretes gyakorlatok beérkezését a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre. 

Kérdés esetén ezen az elérhetőségen érdeklődhet Galambos Katalinnál: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát..

Kérjük, részvételével, értékes gondolataival legyen részese a rendezvénynek annak érdekében, hogy közösen alakítsuk a kultúra által társadalmunk tagjaink életminőségét, a szolgáltatásokhoz való hozzáférést.